Spalis – Tarptautinis mokyklų bibliotekų mėnuo

Spalis – Tarptautinis mokyklų bibliotekų mėnuo. Tema „Pasaulio pasakos“. Visą mėnesį gimnazijoje vyko renginiai integruoti su biblioteka ir pasakomis. Spalio 12-13 dienomis su socialine pedagoge Rasa Š. vykdėme akciją „Ar aplenktas vadovėlis?“. Džiaugėmės mokinukais, kurių vadovėliai tvarkingi bei aplenkti. Ir liūdėjome dėl pamatyto neaplenktų vadovėlių vaizdo. Patarėme, kaip neperkant aplankalų turėti tvarkingus vadovėlius. Ačiū moksleiviams ir jų tėveliams, kurie padeda tausoti vadovėlius.
Bendradarbiaujant su lietuvių ir vokiečių kalbų mokytojomis Rima N., Asta D. ir Janina K. bei įtraukiant vyresnių klasių moksleivius, įsijungėme į „Bookmark Exchange Project 2021“ (virš 12 metų). Skirtukų mainai vyks su Майкоп miesto licėjumi Nr.34.
Spalio 15 dieną į biblioteką įriedėjo siūlų kamuolys. Taip atkeliavo pirmokėliai su mokytoja Jūrate L. . Skaičiau H. K. Anderseno pasaką „Penki iš vienos ankšties“, kurią mokinukai iliustravo. Taip bibliotekoje atsirado iliustracijų paroda.
Į Pasaulio Pasakų verpetą įsijungė antrokai su mokytoja Jūrate. Jie pasigaminę popierines lėles spalio 21 d. atkeliavo į biblioteką su dviejų pasakų interpretacijomis. Suvaidino pasakas „Raudonkepuraitė“ ir „Trys paršiukai“.
Spalio 22 dieną pasakos iškeliavo į gimnazijos muziejų. Penktokai skaitė lietuvių liaudies pasaką „Lekiantis laivas“. Šeštokai inscenizavo V. Žilinskaitės pasakos „Robotas ir peteliškė“ ištrauką, o būrelis jaunųjų kūrėjų perskaitė kitokią šios pasakos pabaigą.
Spalio 29 dieną į biblioteką sugužėjo trečiokai su mokytoja Rita V. Vyko pasakos „Trys negražios karalaitės“ trečiokų suvaidinto ir mokytojos Ritos sukurto video filmo premjera.
Bibliotekininkė Laura.